PRIKUPLJANJE FUNDUSA MUZEJA SUSJEDSTVA TREŠNJEVKA

Large_mst-prikupljanje-fb_event

 

petak 16.9.2022. 16 - 21h

Nova BAZA, Nova cesta 66

 

Drage susjede i susjedi, 

 

evo nove prilike da podijelite s nama svoje  kvartovske uspomene! Imate stare fotografije s radnog mjesta, iz školske klupe, s treninga u Domu sportova ili igre u nekom od trešnjevačkih parkova? Još uvijek čuvate cipele iz Šimeckog, Končareve uređaje, haljine iz Vesne ili neke druge predmete proizvedene u trešnjevačkim tvornicama? Voljeli biste da vaša sjećanja pronađu svoje mjesto u virtualnom fundusu kvartovske povijesti koji već broji više od 300 priloga i priča vaših i naših susjeda? Donesite ih i pomozite nam dalje graditi kvartovski muzej koji će dati vrijednost pričama koje nisu dio službene povijesti.

 

U prostoru Nove BAZE (Nova cesta 66) će vas dočekati Andreja Gregorina, Petra Matić i Dunja Kučinac iz Muzeja susjedstva Trešnjevka, od kojih možete doznati više o projektu. 

 

Prilozi će se digitalizirati na licu mjesta te biti odmah vraćeni. 

 

Pregledajte fundus i potražite više informacija na www.muzejsusjedstvatresnjevka.org, a za dodatna pitanja obratite nam se na blok@blok ili putem Facebooka

 

Naslovni vizual: Hrvoje Živčić, Zoran Đukić i Neva Zidić

Fotografije: Luka Pešun

 

Događanje je dio manifestacije “Trešnjevka se budi 3” koju organizira CeKaTe u okviru projekta ‘Mapiranje Trešnjevke’. Projekt “Virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka” financijski podržava Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.

 

Small__mg_5313
Small__mg_5247
Small__mg_5305
Small__mg_5295_web

program