ADVENT NA GAJEVOM: PRIKUPLJANJE FUNDUSA MUZEJA SUSJEDSTVA TREŠNJEVKA

Large_ig-adventnagajevom2

 

subota 9.12. od 15 do 19 h

Mjesni odbor Gajevo / Društveni dom Gajevo, Koprivnička 47

 

Drage susjede i susjedi,

 

krenuli ste u čišćenje i raskrčivanje uoči praznika i ulaska u novu godinu te pritom našli kutiju obiteljskih fotki, značku iz izviđača, dres iz nekog od sportskih društava, školsku svjedožbu? 

Pozivamo vas da nas posjetite na Adventu na Gajevom, kojem smo se pridružili na poziv Centra za kulturu Trešnjevka, Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka-jug i Mjesnog odbora Gajevo. U subotu 9.12. od 15 do 19 h ćemo u prostoru novog Društvenog doma Gajevo (u kojem je smješten i Mjesni odbor) u Koprivničkoj 47 prikupljati vaše priloge za virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka. 

Donesite nam sve svoje obiteljske, sportske, školske, radničke i druge uspomene s Knežije, Jaruna, Srednjaka, Prečkog i Rudeša koje želite podijeliti s drugima. Naš virtualni fundus broji već skoro 500 priloga i stalno raste kako bi dao vrijednost pričama vaših i naših susjeda koje nisu dio službene povijesti. 

Sve priloge ćemo digitalizirati na licu mjesta te vam ih odmah vratiti. Pregledajte fundus i potražite više informacija na www.muzejsusjedstvatresnjevka.org, a za dodatna pitanja obratite nam se na blok@blok.hr ili putem Facebooka Muzeja susjedstva Trešnjevka.

 

Osim prikupljanja fundusa, na Adventu ćemo pokazati i priče i kolaže nastale u okviru radionice "Papir koji liječi: kolaži i riječi" koju su vodile umjetnica Božena Končić Badurina i književnica Olja Savičević Ivančević te najaviti novo izdanje radionice u idućoj godini.

 

Vidimo se u Gajevom!

 

dizajn: Neva Zidić, Hrvoje Živčić i Zoran Đukić

fotografija na naslovnom vizualu: sanjkanje u Parku Stara Trešnjevka, fundusu priložila Zlatica Kolar

fotografije s događanja: Luka Pešun

 

Događanje je dio manifestacije “Advent na Gajevom” koju organizira Centar za kulturu Trešnjevka u suradnji s Vijećem Gradske četvrti Trešnjevka - jug  i Mjesnim odborom Gajevo. Projekt “Virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka” udruge BLOK financijski podržava Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”.

Small__mg_1209
Small__mg_0997
Small__mg_1007
Small__mg_0832
Small__mg_1293
Small__mg_0824
Small__mg_1387
Small__mg_1348
Small__mg_1350
Small__mg_1063
Small__mg_1091
Small__mg_0974

program