PAPIR KOJI LIJEČI: KOLAŽI I RIJEČI (LIKOVNO-KNJIŽEVNA RADIONICA)

Large__mg_8688

 

PAPIR KOJI LIJEČI: KOLAŽI I RIJEČI

likovno-književna radionica

 

tema 2024: KROV NAD GLAVOM

vode: Božena Končić Badurina i Olja Savičević Ivančević

 

12. 3. – 9. 4. 2024, utorkom od 18 sati

Nova BAZA, Nova cesta 66

 

U cijelosti besplatna, radionica je namijenjena osobama svih životnih dobi, s bilo kojom razinom iskustva u kreativnom pisanju i likovnom izražavanju koje žive i/ili rade na Trešnjevci. Kroz 5 susreta od po 3 sata istražujemo „ljekovitost papira“, to jest radimo na kratkim proznim formama, poeziji i tehnici kolaža. Ove godine tema nam je svima potreban krov nad glavom, stanovanje i sve radosti i glavobolje koje iz njega proizlaze. Polazište su nam vlastita iskustva, iskustva ljudi koji nas okružuju, kao i ona sačuvana u virtualnom fundusu Muzeja susjedstva Trešnjevka.

 

Radovi polaznica i polaznika predstavljaju se na javnoj prezentaciji u galeriji Nova BAZA i online. Rezultate prošlogodišnjih izdanja možete vidjeti ovdje i ovdje.

 

Prijava se šalje na blok@blok.hr do utorka 5.3.2024., a treba sadržavati: ime, prezime, godinu rođenja, kratko motivacijsko pismo u kojem možete navesti čime se trenutno bavite u životu i što Vas je potaklo na prijavu. Broj sudionika je ograničen, a povratnu informaciju o sudjelovanju dobit ćete putem maila.

 

foto: Luka Pešun 

 

Program se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba. Godišnji program BAZE podržava Zaklada “Kultura nova”. 

program