MUZEJ SUSJEDSTVA TREŠNJEVKA: PREZENTACIJA ZA SUSJEDSTVO

Large_mst

 

Više od dvije godine gradili smo temelje budućeg Muzeja susjedstva: prikupljali smo priloge susjeda za virtualni fundus, istraživali povijest Trešnjevke, organizirali tematske ture kvartom te tražili moguće prostore i osmišljavali model upravljanja budućim Muzejem. Došlo je vrijeme da vam predstavimo novi web Muzeja i ostale rezultate našeg dosadašnjeg rada te vas pozovemo da nam se pridružite i podržite nas u daljnjem radu na osnivanju kvartovskog muzeja.

Zbog epidemioloških okolnosti, prezentaciju ćemo održati preko platforme Zoom, u četvrtak 26. studenog u 18 sati.
 
Prezentaciji možete pristupiti putem ove poveznice.

Zbog tehničkih ograničenja, sudjelovanje u online događanju je omogućeno za maksimalno 100 sudionika.Trešnjevka, kao najstariji i najveći zagrebački kvart, ima bogatu povijest koju su ispisivali prije svega radnici i radnice, doseljenici iz raznih dijelova zemlje, brojni sudionici antifašističkog pokreta te svi oni koji su na Trešnjevki živjeli, radili, školovali se i provodili svoje djetinjstvo i slobodno vrijeme. Svojim radom želimo sačuvati tu povijest, ali i obogatiti današnju Trešnjevku novim kvartovskim mjestom za kulturne programe, druženje i participaciju susjeda. Stoga projekt “Muzej susjedstva Trešnjevka - izgradnja odozdo” predstavlja prvi korak u pokretanju kvartovskog muzeja zasnovanog na demokratskim načelima, uključivanju zajednice i revalorizaciji baštine istisnute iz službenih narativa.Projekt provodimo u partnerstvu s udrugama Centar za mirovne studije, SF:ius i K-zona te Tehničkim muzejem Nikola Tesla.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost BLOK-a.

program