MUZEJ SUSJEDSTVA TREŠNJEVKA – PRVO PRIKUPLJANJE PRILOGA ZA VIRTUALNU ZBIRKU

Large_71759579_106434537431777_1391383161237143552_n

Poziv susjedima! 

Imate li fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti Trešnjevke? Staru fotografiju Trešnjevačkog placa? Suknju iz konfekcije Vesna? Kutiju Bizjak keksa? 

Donesite nam ih na snimanje i pomognite nam da zajedno stvorimo virtualni fundus budućeg Muzeja susjedstva Trešnjevka –  kvartovskog muzeja koji će dati vrijednost pričama koja nisu dio službene povijesti. 

Trešnjevka je stasala kao radnički kvart uz rastuću industriju Zagreba između dva svjetska rata. Teški životni uvjeti potaknuli su Trešnjevčane da se u rješavanju socijalnih potreba okrenu jedni drugima. Iako je danas najveći zagrebački kvart, taj snažni osjećaj zajednice prisutan je i dalje. 

Bogata kvartovska povijest najvećim je dijelom sačuvana u privatnim foto albumima, pričama i sjećanjima Trešnjevčana. Projektom se želi tu povijest učiniti dostupnom svima te tako odati počast Trešnjevki, njezinim ljudima, mjestima, pričama i bogatoj radničkoj prošlosti.

Zbog toga vas pozivamo da i vi date svoj doprinos virtualnom Muzeju susjedstva Trešnjevka.

 

Čekamo vas u Bazi u Adžijinoj 11 od 10. do 16. listopada, radnim danom od 10:00 do 13:00 i od 17:00 do 20:00 te vikendom između 10:00 i 14:00 sati.

Predmete i fotografije koje donesete nećemo preuzimati, nego samo profesionalno snimiti za potrebe virtualnog fundusa.  

Više informacija potražite na: muzejsusjedstvatresnjevka.org

Kontakt: blok@blok.hr

 

Projekt "Muzej susjedstva Trešnjevka - izgradnja odozdo" provodi BLOK u partnerstvu s udrugama Centar za mirovne studije, SF:ius i K-zona te Tehničkim muzejem Nikola Tesla. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost BLOK-a. 

 

program