ŠAKE PUNE OBLAKA: ZAVRŠNO DOGAĐANJE

Large_facebook_cover_event__ake_b

 

ŠAKE PUNE OBLAKA: ZAVRŠNO DOGAĐANJE

IZLOŽBA UČENIČKIH KOLAŽA I ZVUČNIH VINJETA NASTALIH NA RADIONICAMA

 

27.2.2023. U 20H

CENTAR MLADIH RIBNJAK, PARK RIBNJAK 1, ZAGREB

DVORANA U PRIZEMLJU

 

SUDJELUJU: učenice i učenici iz Učeničkog doma Novi Zagreb, Učeničkog doma Tehničke škole Zagreb i Učeničkog doma Dora Pejačević

VODITELJICE RADIONICA: Nina Bačun i Roberta Bratović / OAZA (kolaži), LJubica Letinić (zvuk), Ivana Perica (čitanje)

 

Program “Šake pune oblaka: participativne radionice čitanja u učeničkim domovima” osmislile smo i provele u periodu od srpnja 2022. do veljače 2023. godine. U želji da promoviramo angažiran i multidisciplinaran pristup čitanju među mladima te radimo na demokratizaciji kulture, surađivale smo s tri zagrebačka učenička doma. U Učeničkom domu Dore Pejačević, domu Tehničke škole Zagreb i Učeničkom domu Novi Zagreb provele smo radionice koje su srednjoškolcima približile tri književna djela: "Mladež bez boga" Ödöna von Horvátha, kratku priču "Paviljon" Viktora Ivančića te dramu "Šake pune oblaka" Lejle Kalamujić, po kojoj je cijeli program i nazvan. Djelima smo pristupili participativno i interdisciplinarno: radionice u svakom domu objedinile su zajedničko čitanje, raspravu, likovnu interpretaciju djela, susret s piscem ili glumcem te obradu pročitanog kroz medij zvuka i digitalne alate. Tekstove je odabrala germanistica i kroatistica Ivana Perica, koja je ujedno vodila susrete na kojima se kritički raspravljalo o tekstovima. Dizajnerice Nina Bačun i Roberta Bratović iz umjetničke organizacije OAZA vodile su likovne susrete, dok je obradu zvuka osmislila i susrete vodila radiofonistica Ljubica Letinić. Važnu ulogu u provedbi radionica imale su i naše suradnice, zaposlenice učeničkih domova, pedagoginje Ivana Čalić Kovačević i Matea Ćukušić te knjižničarka Iva Grisogono, koje su okupljale učenike i pomagale im u pripremi za radionice.

 

U Centru mladih Ribnjak predstavljamo kolaže i zvučne vinjete nastale na radionicama te se družimo sa sudionicima. Pridružite nam se!  

 

voditeljica projekta: Dunja Kučinac / BLOK

koordinatorice radionica: Vesna Vuković i Ana Kutleša / BLOK

 

dizajn: Roberta Bratović i Nina Bačun / OAZA

ilustracije: Ana Kovačić

foto: Luka Pešun

 

DATUM OBJAVE: 20.2.2023.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost udruge BLOK – lokalna baza za osvježavanje kulture. Ukupna vrijednost projekta iznosi 353.500,00 kuna. Projekt sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 300.475,00 kuna.

Small__mg_7241
Small__mg_7231
Small__mg_7251
Small__mg_7255
Small__mg_7256
Small__mg_7280
Small__mg_7270
Small__mg_7351
Small__mg_7355
Small__mg_7385
Small__mg_7401
Small__mg_7437
Small__mg_7434
Small__mg_7465
Small__mg_7539
Small__mg_7208

program