PROGRAMSKA KNJIŽICA POLITIČKE ŠKOLE ZA UMJETNIKE 2020.

 

IZDAVAČ: [BLOK] | Lokalna baza za osvježavanje kulture

KONCEPT POLITIČKE ŠKOLE ZA UMJETNIKE: Ivana Hanaček, Ana Kutleša, Vesna Vuković

UREDNICE POLITIČKE ŠKOLE ZA UMJETNIKE 2020.: Andreja Gregorina, Dunja Kučinac, Vesna Vuković

PRIJEVOD PJESME BERTOLTA BRECHTA: Vesna Vuković

DIZAJN: Dario Dević

CRTEŽ: Vasja Lebarič

JEZIK: hrvatski

GODINA IZDANJA: 2020.

 

BLOK-ova Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane) obrazovni je program koji se u kontinuitetu odvija od 2016. Riječ je o programu koji je nastao iz uočenog sadržajnog deficita u postojećim kurikulima umjetničkog obrazovanja (što srednjoškolskog, što akademskog, što neformalnog) i umjetničke nastave u obrazovanju na svim razinama, ali specifično i na nedostatak lijevog pogleda na povijest, povijest umjetnosti i estetiku.

Škola je namijenjena svima koji žele steći uvid u osnovne teorijske koncepte i historijat kapitalizma, kao i njegovu socijalističku alternativu, a posebno se fokusira na ulogu umjetnosti i kulture u njima.

 

Izdavanje publikacije financijski podupire Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe iz sredstava Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke. Ova publikacija ili njezini dijelovi mogu se koristiti bez naknade uz obavezno navođenje izvora. Sadržaj publikacije je isključiva odgovornost izdavača i ne odražava stavove Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

PUBLIKACIJA SE MOŽE NABAVITI U BAZI.

 

publikacije