UMJETNOST U SREDNJOŠKOLSKOM OBRAZOVANJU

Large_priprema_mladost_u_kulturi_b
 
Javna prezentacija projekta "Pro(iz)vedi mladost u kulturi"
i
okrugli stol "Umjetnost u srednjoškolskom obrazovanju: potencijali ili teret?"

petak, 26.1.2018. u 11.00 sati
Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva, Đurđevac

 
Javnom raspravom o potencijalima likovne umjetnosti i vizualne kulture u srednjoškolskom obrazovanju otvaramo projekt "Pro(iz)vedi mladost u kulturi" kojim se u tri srednje škole privremeno implementira praktična nastava iz područja filma, grafike i ulične umjetnosti. U okviru radionica u gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu, zagrebačkoj Islamskoj gimnaziji dr. Ahmed Smajlović i Tehničkoj školi Zagreb pod stručnim vodstvom umjetnika i dizajnera mlađe generacije prenosit će se znanja o proizvodnji umjetničkog djela te razvijati kritičko razmišljanje i kreativnost učenika, inzistirajući na njezinoj važnosti, ali i neodvojivoj vezi sa širim društvenim procesima.

Na okruglom stolu koji će se održati u petak 26.1.2018. u prostorima đurđevačke gimnazije sudjeluju profesorice likovnih umjetnosti s dugogodišnjim pedagoškim iskustvom. Govorit će o važnosti implementacije ovakvih i sličnih radioničkih programa u nastavne i vannastavne aktivnosti te o razvojnim potencijalima novih modela umjetničkog obrazovanja u srednjim školama.
 
Sudjeluju:
prof. likovne kulture Ida Loher, asistentica na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Zagreb, osnivačica udruge OPA
akad. slikarica Sanja Balen, profesorica u Školi primijenjenih umjetnosti, odjel likovne umjetnosti i dizajna
dr. sc. Josipa Lulić, viša asistentica na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu

moderira: Ivana Hanaček, kustosica iz BLOK-a


Uoči okruglog stola publiku će pozdraviti ravnateljica đurđevačke gimnazije prof. Nevenka Lončar i Ivana Hanaček, voditeljica projekta "Pro(iz)vedi mladost u kulturi".
Nakon okruglog stola za publiku i sudionike je organiziran ručak, a potom razgled Đurđevca i Đurđevačkih pijesaka pod vodstvom učenika i profesora Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva.

 
"Pro(iz)vedi mladost u kulturi" koncipirao je BLOK- Lokalna baza za osvježavanje kulture, a sufinancira ga Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupan iznos potpore: 538.463,08 HRK.
Iznos EU potpore 457.693,62 HRK.
 
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr
Lenta_eu
Small__dsf0761
Small__dsf0904
Small__dsf0915
Small__dsf0950
Small__mg_1080
Small__mg_1106
Small__mg_1165
Small__mg_1236
Small__mg_1265
Small__mg_1286
Small__mg_1347
Small__mg_1409